Husk mellemlederne ved implementering af Lean Produktion

Mellemlederne glemmes ofte ved implementering af Lean

Det er vores erfaring at mellemlederne ofte “glemmes” midt i trængslen med at implementere Lean. Når topledelsen har besluttet at de vil Lean, går det ofte via Lean forandringsagenter (Lean Change Agents) til implementering i produktionen. Disse forandringsagenter bliver sendt på kurser og uddannet så de nærmest kan gå på vandet, men man glemmer at disse personer ofte kun er i en bestemt afdeling mens de store forandringer foregår. Man glemmer det lange seje træk når Lean skal fastholdes – den reelle implementering!

Husk uddannelse, sparring og afsættelse af tid

Dette lange seje træk skal foretages af værkfører og produktionschefen i de efterfølgende måneder og år. Det er vigtigt at de er ambassadører for Lean og at de fastholder og løbende forbedre det nye niveau. Men hvis man har glemt at uddanne dem, glemt at imødekomme deres behov for sparring, glemt at frigive den nødvendige tid i deres dagligdag til Lean…osv…ja så risikerer man at det ender som skønne spildte kræfter at foretage de første forandringer med Lean forandringsagenter.

Det er derfor vigtigt at topledelsen og Lean forandringsagenterne husker denne gruppe af mellemledere. De skal uddannes og trænes i Lean som alle andre. De skal have svar på en masse spørgsmål, for det kan jo være at de ikke engang er enig i Lean-principperne fra starten af.

“Husk mellemlederne!”

Dansk Lean Forum

Af Mikkel Smith, Dansk Lean Forum
Flexkom – Lean kurser, Lean værktøjer, Lean konsulenthjælp >

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s