Skiftet fra serie- til enkeltstyksproduktion

Praktisk eksempel på skiftet fra serie- til enkeltstyksproduktion

Vi har i den forløbne uge oplevet hvordan to operatører, efter mange års serieproduktion, har skiftet til enkeltstyksproduktion. I mange år havde de samlet nogle store kasser i serier på 10 stk. De havde linet dem op på et langt bord, hvor de over flere timer samlede de store kasser. De flyttede værktøjer og emner frem og tilbage til hvert emne. De havde mange værktøjer for at minimere antallet af gåture. Alligevel ledte de ofte efter værktøjer, fordi de blev efterladt et sted mellem kasserne. De tog lågerne af kasserne inden de gik i gang, for at få mere plads til kasserne. Dem satte de så på – med møge og besvær – bagefter.
Men de havde samtidig en god fornemmelse. De arbejdede hårdt. De gik meget. Der var “gang i den”!

Læs mere om enkeltstyksproduktion

Se alle indlæg om enkeltstyksproduktion i Lean på Dansk Lean Forum.

Hvorfor skifte til enkeltstyksproduktion?

Når man observerer ovenstående proces indeholder den en masse spild. Bevægelser, håndteringer, transport, lager mm. Ingen af disse giver værdi. Spildet udgør måske helt op til 50% af tiden! Ved at organisere i enkeltstyksproduktion blev der lavet to optimerede arbejdspladser. Arbejdspladser hvor emner og værktøjer blev placeret tæt på processen. Med så meget plads mellem de to arbejdspladser, at lågerne ikke skulle af.
Resultatet er en meget hurtigere proces, en optimal arbejdsplads når det gælder ergonomi/EGA og en bedre arbejdsdag med færre frustrationer.

Forandringen fra serie til enkeltstyk

Man kan forsøge at “overbevise” eller “overtale” gennem diskussioner. Men langt stærkere er det, når man laver en simpel arbejdsplads til enkeltstyksproduktion for at afprøve det i praksis. Med simpel menes en hurtig og praktisk opstilling, hvor ingenting er perfekt, men hvor principperne afprøves.
I vores observation så vi, hvordan to meget skeptiske medarbejdere afprøvede enkeltstyksproduktion. Mange og lange diskussioner var gået forud. De to medarbejdere tog udfordringen op og mærkede på egen krop hvordan arbejdspladsen var bedre og hvordan tiden reelt næsten blev halveret per kasse.

Af Jan Søgaard Jørgensen og Mikkel Smith, Flexkom

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s